BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 21 June 2011

Hari yang paling menyakit kan aty aku

           Arhhhh... aku nak je jerit kuat2! sial la... aku tak taw ar,. pagi2 tadi aku dtng sekolh oke je ,. pastu time nak balik waktu ad mth, ad plk someone ni leh wat hal ngn aku . tapi masalahnye, yang wat hal ngn aku tu, Kawan Baik aku sndiri! fuck! damn ar,. aku mcm tak de mud nak g tw sbb ape aku ngn die ni boleh gaduh,.Tapi ape-ape pon., aku memang 100% salah kan die, n die bagi alasn yang bagi aku, paling bangang!! paling sial lah! kalau bukan kwn aku,aku rse kat situ gak aku dah tumbuk muke die dah.,. huhhh... balik pon tdi, memang tak de mud ,. arhh.. hmm. tpi aku masih leh sabar.,

    Petang, aku tertido dri kol 2.30. smpai kol 3.30. aku terbangun, mud aku mcm dah oke sikit,. pastu aku terus g amik adik aku. ika. kat sekolh agame. aku teringt yag ptng ni aku ad kelas tmbahn, sains.. aku terus siap2, terus pergi kelas.. smpai  je kelas, dak ni. tngok aku. pastu  dieorng cakap "owng semua dh nk baalik dah pit" dalam hti aku, "g mampus ar, ko nk ckp pe." aku time tu. mals nk bnyk bunyi. law mud aku tak oke, aku bnyk cakap. confm ! mesti korg akn bnci giler kat aku. balik dri tuisyn, aku ngn kawn aku. g dewan. aku nak jaln2 tenang kan fikirn.. and time tu. memng agak oke lah mud aaku. Senyuman yang penuh tak iklas aku wat.. memng budk2 ni perasan aku ngah tak de mud,. aku ngn kwn aku tak lme, dlm kol 5.30 kite orng bailk.., 

   Balik je aku terus rehat, duduk2, main guitar,. tumbuk dinding. pastu, aku msj ngn gf aku., time tu mud aku semakin oke., aku ingt bile msj ngn gf aku . die boleh  wat aku tenang, , hapy,. rupe2 nye. die yang dah wat aku jdi tnsyn balik. huhh., aku layan die oke, baik2 je aku lyn die, msj ngn die, tapi die mcm nak tak nak je. aku tw lah die bru bngn tido, aku pon tadi bru bngn tido, lagi lah aku ngn ad masalh.., tapi law aku marah kan kat someone, aku tak kan mrh kan orng lain selain someone tu.,. but, tadi,. aku tak paham lah, eeeeeeeeeeeee,,,, dah lah, wat sakit aty je ar weh.. mals aku pk lagi pasal ni..

Monday, 20 June 2011

My Birthday~

         Pada tarikh 21/06/1995 lahir lah seorang bayi lelaki yang dberi name Shafiq Bin Ahmad Sakimin. Pada hari ini juga 21/06/2011  genap 16 tahun ,, hehehe, so ari ni ari jadi aku, haappy gak lah, tapi yang wat aku tak berape happy nye., aku ngah sakit skarng ni dan tak datang sekolah.. msti kawan2 aku tercari2 aku., tadi law tak aku dah g dah skolh., abis tu time dah siap2 pale aku tibe2 sakit, pastu aku muntah2. nasib baik ayah aku ada ., Die ckp law sakit mcm ni tak payah sekolah lah., So aku pon wat keputusan tak g sekolah.., huuhh... sowi  ye kawan2, law tak ari ni aku ingt nak huru hare kan kelas, hehe tapi aku x dtng plak, sorry~ 

       Tadi tepat kol 12.00,. aku terbangun & aku tngok enset aku, 1 message received.,  Terlintas kat pale aku msti ad someone yang wish kat aku, & aku ingtkan die (gf)... rupe2 nye tak., yang bagi msj tuu sbrnye 'masliana' kawan sekelas aku,. time tu, ad sdikit rase hampe lah, but.. ape2 pon aku happy sebb die boleh wish kat aku tepat pde msenye.. hehe, Terime kasih Mas~ 

      Tapi aku paham, maybe die tak wish kat aku sbb die pening pale mase tu,., so aku tak kisah sngt lah.. & aku set kat pale aku,. pas aku bangun nnti mesti ad msj dari die..  Aku pon sambung tido, sampai pukul 4.00 pagi aku terbangun lagi, & tngok ad 1 msj .., aku pon trus bukak dan tngok rupe2 msj dari mieza,. die wish kat aku,. dan sekali lagi aku rse agak hampe./ but aku still paham.. pastu aku pon trus tunggu die bangun. dlm kol 5.30 am die dah bngun ,. die pon msj aku.. dlm msj2 tu aku still tunggu die ucapkan "selamat hari jadi" or happy birthday" kat aku,. hmmm, tapi aku tngok ye mcm tak taw je.,  :( so aku pon biar kan lah,, terus siap2 g sekolah,.. time aku nak  g skolah tu yang tibe2 aku sakit,. & aku pon ta dtng..   
                 
       
            

Saturday, 23 April 2011

hye Day.

           Asalamkum, oit! yo3... hmm,. semalam haha time aku ngah joging, tah macam mane leh tersilap lngkah, time tu aku ngah penat giler.. pastu kaki plak terseliuh, sakit giler sampai aku balik rumah nangis2. haahaa! diam2 je ek. dah tu tak de sape nak tolong aku, aku rase leh mati law di biarkan aku dlm 2, 3 minit kat situ. ( Nmpak ke benor tipunye..!) dalam keadaan kesakitan yang aku hadapi, aku menahan rase sakit yang aku alami sehingga air mata aku melleh.,... 


   Dah lame sikit mak aku bru ada. baru lah die nak tolong urut2 kan kaki aku ni, . urutan die yang penuh kekejaman membuat air mata aku semakin bnyk terjrai keluar... kesakitan yang aku almi semakin brtambah. huhhh petng tu aku rehat sampai malam, dah lah petang tu sbenarnye ada latihan silat, tapi, aku tak pergi.. kaki aku sakit. kesian kan? law kesian sila sumbang sedikit wang saku or sumbangan2 yang berpatutan. korng boleh sumbngkan kat aku enst ke, top up kan aku ke, beli kan aku makanan ke?  semua sembangan yang korng bagi dngn penuh ikls, akan aku hargi sampai bile2.. jangan risau. haha.

    Ari ni, aku g sekolah, hmm sakit2 pon datang sekolah taw! Rajin tak rajin aku ni, huh? dah! jngn puji aku lebih2.. Segan aku, , Hmm ari ni sekolah ganti, kat sekolah tadi semua orng tnye aku, "nape ngn kaki kau shafiq?" kene Pulak kita ni jenis malas nak jawab law dah ramai sangat yng tnye. Ada yang aku cakp aku terjun dari tngkat 2,, aku cakap aku belsah budak, kaki kene pijak ngn cikgu,, aku kene dere , kaki tercalar,  kaki aku masuk lobang najis., mcm lagi lah.. padahal, terseliuh je,. haha.. tapi semua orng, lepas aku bagi jawapan yang ngarut2.. Die orng terus mls nk lyn aku, ahaha tu yang aku suke!  die orng semua pon dah paham dngn aku,

     Hmm.. aku nak cite ni,.. Tapi., Kalo bisa Ku citaain... paasti.. kalian semua tidak percaya..! aku orang melayu.. kalo tidak penuh ilmu didada! tidak saampai ke tingkatan 4. huh!  Aku ni kan ketua tingkatan, cikgu2 law ad pape tinggal barng2 die kat bilik guru msti suruh aku punya, tapi TIDAK kali ni, hahah korng taw kan nape aku ckp mcm tu?, yang dah taw bagus! hmm kaki aku kan trseliuh, aku ingat dngn kaki aku ni, semua kerj2 aku orng lain yang kene wat, jap g!! Ekkk! sakit2 pon aku jalan kan tugas! amik kapur, amik buku, mcm agi ar, Cikgu2 semua bukannye tak nmpk kaki aku ngah saakit, die nmpk! siap aku cakap, " arrhh...sakit nye kaki aku!" tapi, padahal tak sakit pon, berlakon je time tu, sbb aku malas nak amik buku, dah lah kene naik tingkat 2, huhh,, saabo je lah,.. hmmm, tapi ari isnin ni msti kaki aku daah ok, Aku sakit tak sakit tetap kene jaalan kan tugas. hampeehh... hhaha~

Tuesday, 19 April 2011

jage line !!

             Asalamkum..! hmm huhhh,   ari ni aku kene jaga line batmintn sempena perlawanan Bola sepak bawah 18 (  Ek?! pe yang aku taip ni? ).  Sebenarnye Sempena perlawanan Batmintn antare skolah2 yang berada di daerah pontian,  korang taw kw line tu ape? soalan bodoh yang adik aku 5 tahun dapat jwap. law korng tak taw baik korang mati. jangan hidup agi , haaha,

      Tadi bosan lah siut .. time aku ngah jage line. dah "BisiNg"!!! aarrhhhh... aku macm nak bunuh je dak yang kat sebelah aku time tu, die leh kacau2 aku,! time aku ngah nak bagi keputusan same ad bola tu masuk ke keluar dari line,. time tu aku cakap "out!" tapi sebenrnye bola tu " in" hahaha,. lantk ar. lagi pon time tu dak  tu cakap in. tapi aku tak percye sbb aku ingat die nak kene kan aku. haha tapi tak rupe nye an. bio lah. wat bodoh je lah.

      Kate cikgu Aku kene ad kat dewan tu sampai kol 5 septut nye, Taapi oleh kerana aku bosan & bowink.. pe lagi.. "Ca alif BUt ".. cabut ar! aku cabut kol 4.59. pm. Hahaha aku dapat balik awal!  esok mcm mals je nak sekolah,. kite dengar  ye sambungan cite ni, same ad aku datang sekolah esok or tidaak. Agak2 aku datang ke tak?? huh.

Saturday, 2 April 2011

Boring.!

 Asalmkum  hye? hmm.. mcm tak de mud nak tulis cite kali ni, enth lah. aku bosaan,. bosan saangat2! duduk umh je.. aku bukan tak de kerja nak buat. ada memang ada. tapi masalhnye keja2 yang ad pon law aku buat aku jadi bosn, mne tak kt umah aku dah tak happy & meriah mcm dulu, abang,akak,adik laki aku semua tak de kat umh ni aagi>, ujung minggu bru blik.. Aku & adik prmpuan aku je ad kat umh ni. Huhhh.. Petng2 law mcm ni biasanye aku akan dok kaat luar rumh maain guitar, taak main guitar.. melukis. itu lah hobi aku.

  Tapi sekarng ni aku rase bosan sangat... hmm law ada gf aku (nad) skang ni mesti best!, mesti aku tak rase bosan. Aku dapat msj ngan die,  Diee dapat layan akuu, . kite owng boleh dikatekan 24 jam brmsj, kecuali time die ngah tido & ada hal mcm sekarang ni. Die masuk sofball. hmm mule2 aku tak kisah pasal tu,  tapi sejak akhir2 ni, aku jadi mcm tak suke.. Aku pon tak taw nape. kadang2 aku jadi sakit ati  & bad mud sendiri. kenape hah?

     Kat sini biar lah aku jujur, hmm aku sebenarnye tak suke die masuk sofbll sbb aku tak nak die rse penat. aku tak boleh law tngok ye rase penat., aku pon tak taw nape. Aku rase sunyi law tak de die & aku bosan law die ta lyan aku. Aku tak suke die balik lambat, kadang2 die balik main sofball sampai malam, malam baru balik, Aku risau, risau sangat law terjadi pape kat die. Tpi ape yang aku leh buat?! aku tk boleh wat pape.. tak kan lah aku nak menghalang die pulak. No! aku bukan mcm tu, aku cakap semua ni . untuk aku luahkan ape yang aku pendm selame ni.  Aku gak, tak menghalaang die , ,. aku ada tanye pasal die, kat someone yang die rapat, and aku dapat tw die ni memang minat saangat main sofball., then.... aku paham..& aku tak kan halang ape yang die minat. Aku akan cube ubah sikap aku.

Asalamkum...

Hobi ketika sedang dilanda kebosanan. . .

         
     Asalamualaikumwarahmatulwahiwabarakatu.. hmm! ( Tak Jawb Dose) heheh,  Soo... Bercerita mengenai hobi ni, law time aku ngah bosan aku akan wat perkare2 yang berfaedah ., seperti : termenung / berangan / tido / makan / tengok TV / main piano / guitar & lain2 lagi (ek?! itu semua berfaedah ke.?  ) haha, aku tak kisah law ape yang aku wat semua tu berfaedh ke tak ke,. Janji aku ada usaha untuk  hilngkan bosan aku, daripada orng2 yang dilanda  kebosanan & tak wat pe2.. Betol tak? hehe Taapii sebenarnye aku pon kadang2 jenis orang yang bosan & tak wat ape2. Tu yang kadang2 dok termenung sowang2, ~bowink...

 Orng kate "Rumah ku syurga ku.." ek betol ke? tapi rumah aku belom setaraf dngn syurga lagi,. sebab kat rumah aku bosaan. ta de pape yang special pon. kadang2 nak gak keluar jalan2 naik motor. tapi mak kadang2 tak bagi laah. hmm naak taw kenapa? hehehe tunggu lain cerita nanti bru bagi taw kenapa. tapi jangan salh sangke plk. mak aku kadng2 tak bagi bukn die mengkongkong. Tapi sebab die sayang kat anak die ,. Die risau law anak die keluar jalan2, law terjadi pape nnti . Sape yang susah? Mak aku gak yang susah nanti . Kita law jadi seorng anak, jangn lah sesekali menyusaah kan mak bapak. Tapi  dua tiga kali boleh... Sekali Jangan! haha jahat seh.. tak de lah, yang penting kita jangn melawn ckp orng tua. bnykkan bersabar.. fuuhhh.. sabar. haha. (ek mcm dah lari tajuk je ni?)

  "Oke2 berbalik pada cerita tadi"  Selain aku dok rumah je, aku gak mengsi masa lapang atau sempit dengan "berjoging" hahah! berat badan aku sekarng 51 kg. Normal lah tu, 2 minggu lepas 54 kg. ceehhwah turun nmpak. hahah, aku ni jenis kuat makan taw. aku paling suka makan hehehe " Ayam " aku taak boleh nampak ayam... Law taak aku jadi lapar! hahaa, hmm geng? sekarang ni aku nak belajar gunekan mase yg ada dngan sebaik2 yang mungkin. Tak lah nanti kita digelar orang yang Suka Membuang Masa. Tapi an saampai sekarang aku masih blom taw mcm mane cra membuang Masa.. Korang taw ke mcm mane? Hmmm.  Mase aku kecik2., aku  selalu dngr orng tua2 ckap " jangn suke membuang masa !"  and kat situ aku terbayang orng yang suka membuang mase adalah orng yang suka membuang Jam! jam tangan/ jam dinding and macam2 jam lagi.. Sengal kan? haha biasa lah .. time tu aku masih budak2 lgi,  Baru dapat bezakan mane satu  Mak & Ayah. hahaha (gurau je). 


 


   

            

Friday, 1 April 2011

My Background . . .

  Asalamualaikum.... hye !  hmm, nk dngr cite tak? heheh, jadi, disini lah  bermulalh cerita seorng legnda yg brnme "Shafiq Ahmad" atau dikenali sbagai "B.Boy" hahah.. oit! jngn salh sangka ok! b.boy mean BAd BOy bukan BOBOy!  Orng2 selalu slh tfsir dngn short frm tu!  soo> it was me. shafiq" Dngr name msti ingt orng nye "hnsme" kan?!  heh heh  Tapi kenytaannye.. Memng pon! sye sangat hnsm ok! (perasan nk mampus!) haha..~

   Name "Shafiq" bermaksud "Penyayang".  Hmmm? yg menjdi persoalan dan tanda tnye nye skrng... Betol ke aku ni seorang yang penyayg.? haha, betol lah! sbb aku suke kucing, suke ayam.  suke....... eerrrr... kucing  (dh x tw nk ckp haiwn  pe agi ) . Jadi, Itu dah cukup untuk tunjukkn aku ni seorng yg pnyanyg.. betol tak?! 
  
   Law sesiapa yg dah lame kenal aku, die msti dah mask dngn perangai aku., hehee, alaa, mcm tak biase plk kwan ..  oit! law korng nak taw, aku paling pantang bile nampk "ROKOK" i HATE ! aarrrrhhh.... dsbb kan die lah aku pening n sakit pale bile bau asap nye! ci@*!+ ..   Jadi law nk isp rokok n  x nk kene mrh ngn aku,
 baik kpda., sesiapa yng menghisaap rokok.' jngnlah mnghisap di depn aku! pleeasseee.., ok! aku x suke.,!  oit, hmm, law nk taw gak. aku ni jenis memilih kawan., lagi2 bile nk jdikan seorng tu  "kwn baik" alaa orng kate best friend   gitu.. haha,



 CIRI2 "kwn" yg Bleh aku jadi kan sebagai  KAWAN BAIK ( my best friend)... 


 1 Tak hisap ROKOK!
 2 Tak baik sangat,  n tak jahat sangat.
 3 Ada mase nye happy, sedih, serius, bergurau ( mmpunyai pelbagai emosi )
 4 Suka bergurau but jangn lebih or trlmpau.
 5 Memahami perasaan orng lain.
 6 Tak penting kan diri sndiri.
 7 Suka jaga perasaan orng lain terutama nye kawan.
 8 Suke tolong orng.
 9 Bukan seorng yg pendiam. 
10 Seorng yg jujur.
11 Jngn trlmpau loya buruk.
12 Selalu spprt kawn.
13 Menghargai ape yg orng bgi.
14 Peramah.
15 Tdak kurng ajar dngn orng tua.





  Ciri2 yang aku cari, n yg blh aku jdikn  kwn baik ., adalh seprti yg tertaluk di atas ', Hehe, kate mak ... kite kene memilih kawan,. tapi dalm memilih kawan tu.., kite kene brhati2, n brwspada.  law sesorng tu trsalh pilih kawn, tak mustahil die boleh berubh dari yang baik, boleh  manjadi yang kurng baik" Soo korng semua,. THE MORAL OF THE STORY  kat cerita ni,. hmm,  "kite msti lah berkerjasame antara satu same yg lain." (oit mcm x de kene mengena je..?!) heheh, main2 je., Hmmm, jadi... Kite meestii pandai Berkawan, n pandai memilih kawn, ape yg kite wat ni pon, sebenarnye adalh untuk kebaikan diri kite jgak kn.. :) hmm, huuuuarrhh.. ok lah geng.. jari2 semua ni dah pent menaip. heheeh, smpai sini je lah dulu, law ad cite ppe agi nanti kite sambung,,. ok,.!  


RENUNG2 KAN LAH & SELAMAT BERAMAH~     asalmkumm...       ~APIT